minyust-aktivno-gotuyetsya-do-sudovogo-protsesu-z-rf-schodo-krimu-ta-donbasu-n-sevostyanova

Мін'юст активно готується до судового процесу з РФ щодо Криму та Донбасу - Н.Севостьянова

 • 8641 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. В Міністерстві юстиції активно готуються до першій фазі судових спорів з Росією у міжнародних судах, повідомила ефірі "112 Україна" заступник керівника відомства Наталія Севостьянова.

"Ми впевнені, що це (суди - ред.) на сьогодні найбільш ефективні інструменти захисту інтересів України на міжнародній арені. Крім резолюцій, які можуть прийматися в ООН, крім інших інструментів, які мають рекомендаційний характер, рішення суду є обов'язковими для виконання, тому що Росія є стороною Європейської конвенції про захист прав людини та Конвенції ООН з морського права. Тому у нас є такі інструменти, як трибунал ООН по морському праву", - зазначила вона.

Справи України проти РФ, за словами заступника міністра, поступово просуваються.

"Перше наше найбільше справа, яка стосувалася і Криму та Донбасу, було розділено судом на 2 частини, вони окремо виділили факти по Криму, і вже почали розгляд. Зараз РФ готує відповіді на перелік питань, і ми зараз активно готуємося до першої фази, це розгляд заяви на прийнятність. Суд вирішить, що він має компетенцію у цій справі, може він розглядати у межах своєї юрисдикції, чи ні. Впевнені, що успіх буде за нами", - підсумувала Н.Севостьянова.

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що вже сформований арбітраж для розгляду справи про порушення Росією морського права. Президент Петро Порошенко переконаний, що Україна зуміє довести порушення Росією морського права.

Українські Національні Новини

Політика