miting-u-kemerovo-trivaye-lyudi-vimagayut-vidstavki-putina-ta-shukayut-zagiblikh

Мітинг у Кемерово триває: люди вимагають відставки Путіна та шукають загиблих

 • 36132 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Мітинг у російському Кемерово, причиною якого стала масова загибель людей у пожежі в ТЦ, триває вже понад шість годин, пише УНН.

Мітингувальники вимагають відставки влади та діляться наявною у них інформацією щодо ситуації довкола пожежі.

З самого ранку учасники акції протесту висловили думку, що у ТЦ "Зимова вишня" загинули від 170 до 350 людей, тоді як влада говорить про 64 жертви (на цей час).

Була сформована ініціативна група з числа учасників мітингу. Члени групи відвідали морг, в якому, за їх інформацією, перевірили усі приміщення та виявили 64 трупи, з яких лише два десятки належать дорослим. Далі ініціативна група відвідала місцевий холодокомбінат, на якому, за чутками, влада ховала трупи.

"Ми поїхали до моргу: родичам видавали тіла. Ми поїхали далі в холодокомбінат групою, нічого, крім продуктів, не побачили. Ми подивилися всі фури, машини. Просто подумайте, якщо пропали сто трупів, то де люди, які їх шукають. Путін особисто був в морзі і зустрівся з нами", - розповіли учасники групи.

Водночас мітингувальники висловили недовіру членам ініціативної групи. Один з активістів під час виступу перед жителями Кемерово заявив, що на кладовищі вже викопали не менше 150 могил. Крім того, жителі міста повідомили, що бачили колону військової техніки, зокрема військові вантажівки. Люди допускають, що автомобілі не порожні, а вивозять тіла загиблих. Ті, хто бачив військову техніку, також повідомляють, що людей не підпускають до неї.

Учасники мітингу також почали складати списки тих, хто зник безвісти, і наразі їх кількість нібито вже перевищує 80 осіб.

Люди обурені не лише тим, що, на їх думку, влада приховує інформацію про кількість загиблих, але й тим, як діяли співробітники ТЦ та рятувальники. Одна з учасниць мітингу розповіла, що дівчина-продавець, якій вдалося врятуватися, повідомила, що чула запах горілої проводки ще десь з першої тридцять дня. Тоді як пожежа спалахнула десь о 16 годині за місцевим часом.

Мітингувальники з самого ранку висунули вимогу відставки губернатора Кемеровської області Амана Тулєєва. Пізніше люди почали вигукувати вимоги з відставкою президента РФ Володимира Путіна, який прибув до Кемерово, де зустрівся з постраждалими у пожежі та відвідав місцевий морг.

Українські Національні Новини

Мультимедіа