mitniki-ne-zmogli-povidomiti-skilki-rosiyskikh-avtobusiv-zayikhalo-v-ukrayinu-za-chas-diyi-sanktsiy-rnbo

Митники не змогли повідомити, скільки російських автобусів заїхало в Україну за час дії санкцій РНБО

 • 20346 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Державна фіскальна служба України не змогла надати інформацію щодо кількості російських автобусів, які перетнули митний кордон України за період дії антиросійських санкцій РНБО, передає УНН з посиланням на відповідь відомства.

У ДФС зазначили, що така інформація не може розголошуватися і взагалі у митних деклараціях не обов’язково вказувати найменування торгових марок.

"Інформація, що стосується державної митної справи, отримана органами ДФС, може використовуватися ними виключно для митних цілей і не може розголошуватися без дозволу суб’єкта, осіб чи органу, що надав таку інформацію, зокрема, передаватися третім особам, у тому числі іншим органам державної влади, крім випадків, визначених Кодексом та іншими законами України.

Інформація щодо підприємств, громадян, а також товарів, транспортних засобів комерційного призначення, що переміщуються ними через митний кордон України, що збирається, використовується та формується органами ДФС, вноситься до інформаційних баз даних і використовується з урахуванням обмежень, передбачених для інформації з обмеженим доступом...

Зазначення у митних деклараціях найменувань торгових марок не є обов’язковим, оскільки згідно з підпунктом в) пункту 8 статті 257 Кодексу відомості щодо торговельної марки та виробника товарів вносяться до митної декларації за наявності у товаросупровідних та комерційних документах", - відповіли у ДФС.

Нагадаємо, УНН звернувся до ДФС після того, як виявив реалізацію російських автобусів на тендерах Prozorro. Комунальні підприємства закуповували їх у автокомпаній групи “АИС”, афілійованих з екс-регіоналом Василем Поляковим та діючим нардепом від групи “Відродження” Дмитром Святашем.

Українські Національні Новини

Економіка