mizhnarodni-rezervi-za-pivroku-zrosli-na-16-nbu

Міжнародні резерви за півроку зросли на 16% - НБУ

 • 7676 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Міжнародні резерви України станом на 1 липня 2017 року становили 17,97 млрд дол. (в еквіваленті) за попередніми даними. Таким чином, за перше півріччя вони зросли на 16%. Зокрема, за підсумками червня зростання становило 2%, передає УНН із посиланням на прес-службу НБУ.

Як повідомили у НБУ, під час інтервенцій у минулому місяці Національний банк купив 301,6 млн.дол. (з них 101млн дол. - за інтервенціями у формі запиту найкращого курсу).

"Водночас, обсяг проданої за інтервенціями валюти становив 1,4 млн дол. Жодного аукціону з продажу валюти у червні не проводилось, продаж валюти здійснювався шляхом інтервенцій за єдиним курсом для підтримки функціонування міжбанківського валютного ринку, тимчасово дезорганізованого через нещодавні кібератаки", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, за даними прес-служби, обсяг чистої купівлі валюти Національним банком у минулому місяці становив 300,2 млн дол.

У НБУ також відзначили, що кошти з резервів використовувалися для здійснення платежів уряду з обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті у сумі 5,8 млн дол.

"Станом на 1 липня обсяг міжнародних резервів України покриває 3,7 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій Уряду і Національного банку", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, міжнародні резерви України за травень зросли на 3%.

Українські Національні Новини

Економіка