mogerini-pro-vvedennya-ssha-mit-na-metal-yes-ni-z-kim-ne-voyuye

Могеріні про введення США мит на метал: ЄС ні з ким не воює

 • 8291 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Європейський Союз ні з ким не воює, в тому числі в сфері торгівлі, але буде відстоювати свої інтереси в рамках СОТ у зв'язку впровадженням США 25-процентних митних тарифів на імпорт сталі і 10-відсоткових тарифів на алюміній з країн ЄС. Про це сьогодні на прес-конференції заявила Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні, передає УНН.

"Європейський Союз ні з ким не воює. Ми й не хочемо цього, для нас про це не може бути й мови. Війна - не у нашій ДНК або лексиці. Було достатньо різних воєн в нашій історії: все скінчено. Європейський Союз - це мирний проект, в тому числі в сфері торгівлі. Ми віримо в глобальну, вільну, справедливу торгівлю, і ми будемо продовжувати це робити. Ось чому ми укладаємо більше торгових угод з нашими партнерами в світі. Це наша чітка позиція щодо глобальної торгівлі" , - зазначила вона, відповідаючи на питання, чи не перебуває ЄС на порозі торговеьної війни з США через введені Сполученими Штатами мита на метал.

"Але, очевидно, що Європейський Союз повинен захищати свої інтереси. І ось чому Європейський Союз сьогодні почне справу щодо врегулювання суперечок у СОТ і накладе додаткові мита на низку товарів зі Сполучених Штатів", - додала Могеріні.

Вона підкреслила, що це не означає, що Сполучені Штати не є найближчими партнерами, друзями і союзниками ЄС, "вони залишаються такими".

"Ми дуже тісно співпрацюємо зі Сполученими Штатами з більшості питань - від безпеки до міжнародних зовнішньополітичних питань. І це буде тривати. Але, як я сказала, Європейський Союз повинен відстоювати свої інтереси. Я можу запевнити вас, що заходи Європейського Союзу будуть розумними, пропорційними і будуть повністю відповідати правилам і зобов'язаннями в рамках СОТ", - додала вона.

Нагадаємо, з 1 червня уряд США починає стягувати імпортні мита на продукцію зі сталі та алюмінію, що поставляється на американський ринок ЄС, Канадою і Мексикою. Для першої категорії товарів ставка цього обов'язкового митного платежу встановлена ​​на рівні 25%, а для другого - 10%.

Українські Національні Новини

Новини Світу