mok-khoche-postaviti-pid-bilim-praporom-predstavnikiv-armiyi-vbivts-ta-gvaltivnikiv-kuleba

МОК хоче поставити під білим прапором представників армії вбивць та ґвалтівників - Кулеба

 • 1460264 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, коментуючи можливий дозвіл змагатися російським спортсменам на міжнародних змаганнях, заявив, що МОК хоче поставити під нейтральний прапор представників армії, яка вбиває і ґвалтує, передає УНН.

Цитата

«росія завоювала 71 медаль на Олімпіаді в Токіо. 45 з них виграли спортсмени, які також є членами Центрального спортивного клубу російської армії. Армія, яка чинить безчинства, вбиває, ґвалтує, грабує. Ось кого невіглас МОК хоче поставити під білим прапором, дозволяючи змагатися», - написав Кулеба у Twitter.

Доповнення

Раніше МОК опублікував заяву, в якій припустили, що росіяни й білоруси зможуть виступити на Олімпіаді в Парижі під нейтральним прапором.

А напередодні МОК прокоментував можливий допуск російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань. В організації відзначили, що виступ під нейтральним прапором добре зарекомендував себе.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявляв, що Україна може відмовитись від участі в Олімпіаді-2024, яка повинна проходити у Парижі, через допуск до змагань російських та білоруських спортсменів.

Президент України Володимир Зеленський у розмові із президентом Франції Еммануелем Макроном наголосив, що російським спортсменам не місце на Олімпійських іграх у Парижі.

Українські Національні Новини

Політика