moldova-pidrakhuye-zbitki-zavdani-rosiyeyu-za-chas-okupatsiyi-pridnistrovya

Молдова підрахує збитки, завдані Росією за час окупації Придністров'я

 • 9236 переглядiв

КИШИНІВ-КИЇВ. 21 січня. УНН. У Молдові підрахують збитки, завдані РФ за період окупації Придністров'я. Про це заявив голова парламенту Республіки Молдова Андріан Канду в інтерв'ю латвійському виданню Latvijas Avize, передає УНН.

"Ми маємо намір найняти міжнародну юридичну фірму для оцінки збитків від присутності Росії в Придністров'ї протягом 25 років. Рахунок буде вимірюватися в мільярдах доларів", - сказав А.Канду.

Голова уряду зазначив, що російський військовий контингент загрожує безпеці Республіка Молдова, "тому що це незаконне військову присутність, таке ж, як і в Абхазії, Північної Осетії і на Сході України".

Він підкреслив, що Росія порушила міжнародне право.

А.Канду також нагадав, що близько двох тисяч російських військовослужбовців перебувають у східних районах країни і є "окупаційними силами".

Нагадаємо, навесні 2017 року Конституційний суд Молдови визнав, що російський контингент, який перебуває в Придністров'ї (мається на увазі склад, який перебуває на базі 14 армії) розташований на території Молдови незаконно, а ця територія є окупованою.

Варто відзначити, що після цього молдовський уряд звертався до Генеральної асамблеі ООН з питанням виведення російських військ зі своєї території.

Українські Національні Новини

Новини Світу