mon-prezentuvalo-sim-initsiativ-spivpratsi-z-mizhnarodnimi-partnerami

МОН презентувало сім ініціатив співпраці з міжнародними партнерами

 • 9994 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. Міністерство освіти і науки України представило сім ключових ініціатив, які планують реалізовувати спільно з міжнародними партнерами та донорами. Про це повідомили у прес-службі МОН, передає УНН.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич зустрілась з близько 50-ма представниками ключових міжнародних партнерів та організацій, та презентувала сім ключових ініціатив, які МОН планує реалізувати.

Згідно з повідомленням, серед 7 ключових ініціатив – допомога у розробці стандартів для базової школи, організації широкого та відкритого обговорення запропонованих змін у програмах 10-11 класів, створення національної платформи он-лайн-освіти, підтримка, зокрема експертна, під час дерегуляції освітньої сфери.

До ініціатив також включили формування мережі експертів із забезпечення якості вищої освіти, проект з розвитку студентської активності та внутрішньої мобільності, а також участь у підготовці довготривалої стратегії змін в освіті.

«Ми особливо зацікавлені у реалізації цих проектів, однак ми також вітаємо ініціативу з вашого боку», – відмітила керівник Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МОН Анна Новосад.

У межах обговорення також піднімалося питання вже діючих проектів. Зокрема, йшлося про підтримку переміщених ВНЗ та об’єднання зусиль навколо координації допомоги міжнародних партнерів.

«Гадаю, ми можемо спільно подумати про більш тісний механізм донорської координації. Загальновідомо, що посольства мають не так багато ресурсів для підтримки, але пріоритетними є великі проекти. У разі правильної співпраці ми зможемо об’єднати зусилля та спрямувати їх на реалізацію дійсно важливих речей», – додала фінський освітній експерт Раїса Венелейнен.

Нагадаємо, Міністерство освіти та науки взяло курс на збільшення обсягу вивчення української мови у школах нацменшин.

Українські Національні Новини

Політика