monetizatsiya-subsidiy-v-ukrayini-mozhe-buti-zaprovadzhena-za-3-4-roki-a-reva

Монетизація субсидій в Україні може бути запроваджена за 3-4 роки - А.Рева

 • 12862 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Монетизація субсидій за сплату житлово-комунальних послуг в Україні може бути запроваджена за 3-4 роки. Про це в інтерв'ю журналістам заявив міністр соціальної прлітики Андрій Рева, передає кореспондент УНН.

"Технологічно, це можна буде зробити через деякий час, коли виростуть доходи населення. В наших реаліях, це може бути через 3-4 роки, якщо ми цими темпами будемо збільшувати зарплати і пенсії, це цілком можливий період, при умові, що не буде зростати (вартість - ред.) житлово-комунальних послуг, а я не бачу підстав щоб вони росли так, як вони росли минулого року. Цей стрибок був, а тепер ми повинні "підтягнути" доходи громадян",- сказав міністр.

За словами А.Реви, сьогодні технічно важко відкрити близько 7 млн банківських рахунків для перерахування монетизованих субсидій.

"Тому ми говоримо про те, що їх кількість (субсидій - ред.) повинна бути менша... доходи в людей повинні бути більше, а її розмір субсидій повинен бути меншим" - наголосив він.

Як повідомляв УНН, віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко сподівається, що модель монетизації усіх видів пільг буде розроблена до кінця 2017 року.

Українські Національні Новини

Суспільство