moskalkova-nazvala-stan-zdorovya-sentsova-zadovilnim

Москалькова назвала стан здоров'я Сенцова задовільним

 • 7705 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Стан здоров'я українського політв'язня Олега Сенцова, утримуваного у колонії в Росії, задовільний. Про це повідомила уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Я отримую кожен день інформацію від уповноваженого з прав людини на Ямалі і керівництва ФСВП, він (Сенцов - ред.) почуває себе задовільно", - сказала вона.

Омбудсмен РФ також заявила, що сподівається з колегою з України зробити взаємні поїздки до керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського і українця Володимира Балуха.

"Я сподіваюся, що, можливо, у нас вийде взаємне моніторингове відвідування: я - Кирила Вишинського, а (Омбудсмен України Людмила - ред.) Денісова - Балуха", - сказала Москалькова.

Вона зазначила, що її непокоїть стан здоров'я Вишинського. "Ми дуже переживаємо з приводу його стан здоров'я", - сказала російський омбудсмен.

Нагадаємо, адвокат Сенцова Дмитро Дінзе заявив, що його підзахисний все більше слабшає, йому важко вставати з ліжка, здоров'ю українця після 120 днів голодування завдано непоправної шкоди.

Олег Сенцов перебуває у виправній колонії у місті Лабитнангі за полярним колом на півночі Росії. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які утримуються у Росії і Криму.

Сенцов був засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року за обвинуваченням у підготовці терактів у Криму. Правозахисний центр "Меморіал" у Росії вніс Сенцова до списку політв'язнів.

Українські Національні Новини

Політика