moz-u-psikhlikarni-iz-suvorim-naglyadom-nezakonno-trimali-inozemtsiv

МОЗ: у психлікарні із суворим наглядом незаконно тримали іноземців

 • 20834 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. В установі "Українська психіатрична лікарня з суворим наглядом МОЗ України" утримували шістьох іноземців, причому лише стосовно одного з них повідомили консула відповідної країни. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я, передає УНН.

"У ДУ "Українська психіатрична лікарня з суворим наглядом МОЗ України" утримували 6 іноземців, і лише в одному випадку повідомили про це консула відповідної країни, як того вимагає законодавство", - вказали у відомстві.

Також у лікарні досі перебувають чотири пацієнти, які, згідно з рішенням суду, мали бути переведені в інші установи ще влітку.

Як повідомили у МОЗ, умови перебування пацієнтів у цій установі "принижують гідність і суперечать міжнародним нормативно-правовим актам про права людини". Так, зокрема, зазначається, що до вбиральні пацієнти ходять строго за графіком, у двері туалетів вмонтоване вікно, а на ніч у палатах залишають увімкненим яскраве світло.

Нагадаємо, МОЗ України розпочало реорганізацію Дніпровської психіатричної лікарні з суворим наглядом, в рамках якої пацієнтів переведуть у психіатричні лікарні, що розташовані ближче до місця їхнього проживання.

Українські Національні Новини

Здоров'я