mtot-rosiya-v-krimu-parazituye-na-ukrayinskiy-sirovini

МТОТ: Росія в Криму паразитує на українській сировині

 • 7892 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Те, що населення тимчасово окупованого Криму не отримує воду, - відповідальність Росії. Про це повідомив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш на брифінгу, передає УНН з посиланням на прес-службу МТОТ.

За його словами, Росія використовує "спойлер", що ситуація в Армянську викликана припиненням подачі води з Кримського каналу.

"Натомість вода на завод йде з так званих Сходницького водозбору та артезіанських свердловин. Те, що населення не отримує воду - відповідальність окупанта", - зазначив Черниш.

Також він заявив, що РФ в Криму паразитує на українській сировині, порушуючи норми міжнародного права, Конституції України.

"На "Кримському Титані" використовується газ, що частково йде з Одеського газового родовища, ільменіт, що всупереч санкційному режиму йде з підконтрольної території. Усе це - надра, що належать народу України", - заявив міністр.

Він додав, що Росія також порушила норми Конвенції про захист Чорного моря від забруднення.

"Конвенція забороняє забруднення морського середовища і через повітря. РФ її підписала, і ми використаємо цей механізм", - додав Черниш.

Нагадаємо, голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв заявив, що на заводі "Титанові інвестиції", розташованому в окупованому Криму, сталася техногенна аварія

Українські Національні Новини

Кримінал та НП