mvs-mozhut-viznati-rozpovsyudzhuvachem-nedostovirnoyi-informatsiyi

МВС можуть визнати розповсюджувачем недостовірної інформації

 • 8192 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Нещодавно на сайті Міністерства внутрішніх справ було опубліковано інформацію, яка на переконання операторів державних лотерей, не відповідає дійсності та посягає на їх ділову репутацію, повідомляє УНН.

Йдеться про публічну заяву МВС про начебто незаконну діяльність операторів державних лотерей від 2 грудня поточного року. Так, відомство заявило, що нині на ринку два з трьох державних операторів “не мають права здійснювати свою діяльність”, бо потрапили під санкції.

Оскаржуючи подібні заяви у суді, оператори державних лотерей звертають увагу, що такі заяви міністерства внутрішніх справ суперечать діючому законодавству, оскільки зміст Рішення РНБО та Указу Президента не містить тих положень, про які зазначають у своєму виступі посадовці МВС.

Зокрема, оператори державних лотерей нагадали їм, що за своєю суттю санкції не визначають правомірність або неправомірність діяльності фізичних та юридичних осіб, а лише передбачають обмежувальні заходи, до переліку яких не входить заборона діяльності.

Крім того вони наголосили, що застосування вказаних санкцій загалом є сумнівним і нині також оскаржується у суді.

Більш того, усі інші міністерства, зокрема Міністерство фінансів України, визнає права обох операторів на проведення державних лотерей. Відомство включає нові державні лотереї операторів у реєстри та здійснює нагляд за їх проведенням.

Оператори також поінформували МВС про те, що відповідно до законодавства вони на законних підставах здійснюють свою діяльність після закінчення строку дії ліцензій. Для того, аби речники МВС змогли в цьому переконатися, їм достатньо відкрити закон України “Про державні лотереї в Україні”.

Зважаючи на вищевказане, оператори державних лотерей були змушені звернутися до суду для захисту своєї ділової репутації, здобутої впродовж вже майже 50 років. Вони вимагають від МВС спростувати недостовірні заяви і в подальшому перевіряти достовірність інформації перед її поширенням.

Судове засідання призначено на 26 січня 2017 року.

Українські Національні Новини

Політика