my-ochikuiemo-bilsh-konstruktyvnykh-dii-naiblyzhchym-chasom-kuleba-pro-zustrich-z-uhorskym-kolehoiu-siiiarto

"Ми очікуємо більш конструктивних дій найближчим часом": Кулеба про зустріч з угорським колегою Сійярто

 • 30620 переглядiв

Після тривалої зустрічі в Брюсселі Кулеба та Сійярто домовилися вжити заходів для покращення відносин між Україною та Угорщиною в найближчі дні та тижні.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Брюсселі провів зустріч зі своїм угорським колегою Петером Сійярто. Дипломати обговорили кроки для покращення відносин між країнами. Про результати зустрічі та плани на найближчі тижні Кулеба повідомив на своїй сторінці  у соцмережі Х, пише УНН.

Сьогодні ми з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіярто мали тривалу зустріч у Брюсселі. Ми обоє погодилися, що за останні тижні було зроблено ряд кроків для подолання проблем у наших двосторонніх відносинах. У дусі цієї позитивної тенденції ми очікуємо більш конструктивних дій у найближчі дні та тижні.

– відзначив Дмитро Кулеба.

Додатково

Цього дня раніше, під час зустрічі міністрів у Брюсселі, очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто "твердо заявив, що Угорщина не підтримуватиме жодних пропозицій NATO, які могли б наблизити альянс до війни або змінити його з оборонної на наступальну коаліцію", – заявив речник уряду Золтан Ковач на X.

  Також сьогодні, 3 квітня, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час свого візиту в Брюссель обговорив із прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, стурбованість угорців про роль НАТО в Україні. Столтенберг висловив переконання, що ці побоювання будуть розвіяні найближчими тижнями.   

Столтенбер: члени НАТО приймуть Україну в Альянс, і розповів що для цього вже робиться03.04.24, 21:28 • [views_0]