mzs-pro-zatrimannya-ribolovetskogo-sudna-tse-uzurpatsiya-rf-suverennikh-sprav-ukrayini

МЗС про затримання риболовецького судна: це узурпація РФ суверенних справ України

 • 10236 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Затримання Росією риболовецького судна є узурпацією суверенних справ України по відношенню до цих акваторій і становить порушення Конвенції ООН з морського права, а також звичаєвого міжнародного права. Про це йдеться у заяві МЗС України, передає УНН.

У МЗС відзначили, що Україна заявляє категоричний протест проти незаконного затримання Російською Федерацією українського риболовецького судна ЯМК 0041 та його екіпажу поблизу Кримського узбережжя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ надіслав Москві ноту через затримання українського риболовецького судна

"Як чітко підкреслюється у резолюції ГА ООН 68/262 від 27 березня 2014 року, протиправна агресія Російської Федерації не змінює статус Криму як частини суверенної території України. Україна залишається прибережною державою по відношенню до акваторій, прилеглих до Криму, включаючи територіальне море, що простягається на 12 морських миль від його узбережжя", - йдеться у заяві.

Крім того, у відомстві запевнили, що "затримання Росією риболовецького судна є узурпацією суверенних справ України по відношенню до цих акваторій і становить порушення Конвенції ООН з морського права, а також звичаєвого міжнародного права".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники підтвердили затримання українських моряків росіянами

"Україна вимагає невідкладно звільнити риболовецьке судно та його екіпаж", - наголосили у МЗС.

Як повідомляв УНН, російські прикордонники в п’ятницю затримали біля узбережжя анексованого Криму українське судно “за підозрою в незаконному рибному промислі”.

Українські Національні Новини

Політика