mzs-turechchini-u-siriyi-dosi-ye-potentsial-dlya-zastosuvannya-khimichnoyi-zbroyi

МЗС Туреччини: у Сирії досі є потенціал для застосування хімічної зброї

 • 9142 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу сказав у вівторок, що в Анкари є інформація, що сирійський уряд все ще має потенціал щодо хімічної зброї та закликав вжити заходів для запобігання її потенційного використання, передає УНН з посиланням на Reuters.

"Сирійський уряд все ще має потенціал щодо хімічної зброї", - цитує М.Чавушоглу видання.

Він також зазначив, що Сирії терміново необхідний перехідний уряд і що ризики щодо застосування хімічної зброї триватимуть до тих пір, поки президент Сирії Башар Асад залишається при владі.

Нагадаємо, 7 квітня американські кораблі завдали удар крилатими ракетами по території Сирії.

Також зазначимо, що президент США Дональд Трамп заявив під час свого звернення до нації, що Сирія використовувала заборонену хімічну зброю, порушивши свої зобов’язання в рамках Конвенції з хімічної зброї.

Як повідомляв УНН, представники різних країн світу почали висловлювати реакцію на ракетний удар США по авіабазі у районі Хомса в Сирії.

Також 7 квітня під час телефонної розмови президент України Петро Порошенко з віце-президентом США Майком Пенсом підтримав дії Сполучених Штатів щодо запобігання воєнних злочинів режиму Башара Асада проти мирних жителів Сирії.

Українські Національні Новини

Новини Світу