n-sarkozi-postane-pered-sudom-u-spravi-pro-finansuvannya-viboriv

Н.Саркозі постане перед судом у справі про фінансування виборів

 • 8140 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Екс-президент Франції Ніколя Саркозі постане перед судом у справі про незаконне фінансування передвиборчої кампанії в 2012 році, коли він програв вибори Франсуа Олланду, передає УНН з посиланням на ВВС.

Слідство підозрює, що його партія Союз за народний рух (UMP) підробила документи, щоб приховати перевищення допустимих витрат приблизно на 18 млн євро під час президентської кампанії в 2012 році. Колишній французький президент не раз заявляв, що він не знав про перевищення ліміту передвиборних витрат, встановленого в той час на рівні в 22,5 млн євро.

Крім Н.Саркозі, в фальсифікації звітності підозрюються ще 13 осіб, серед яких колишні функціонери UMP.

Розслідування у справі про перевищення допустимих витрат на передвиборну кампанію, відомому як справа "Бігмаліон", було розпочато в 2014 році.

За версією слідства, махінації з документами, які допомогли приховати додаткові витрати, проводилися через рекламну фірму "Бігмаліон".

Н.Саркозі в 2012 році програв вибори, тоді президентом став соціаліст Франсуа Олланд. У 2016 році Н.Саркозі хотів знову висуватися в президенти, але програв праймеріз.

Нагадаємо, Ф.Фійон заявив, що продовжить боротьбу за посаду президента Франції.

Українські Національні Новини

Новини Світу