n-savchenko-v-sudi-rozpovila-scho-v-rosiyu-yiyi-perevozili-shistma-avto

Н.Савченко в суді розповіла, що в Росію її перевозили шістьма авто

 • 10253 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. У Подільському районному суді Києва за обвинуваченням ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького потерпіла Надія Савченко повідомила, що в Російську Федерацію її перевозили шістьма автомобілями, передає кореспондент УНН.

У суді Н.Савченко повідомила, що у полоні на Луганщині вона перебувала з 17 червня 2014 року, а через тиждень, о п’ятій годині вечора 23 червня, її почали перевозити до Росії.

"Перевозили мене шість машин протягом шести годин", - сказала вона.

Н.Савченко розповіла, що спочатку на Луганщині її посадили у "четвірку" і одягли кайданки. В цьому авто були озброєні сепаратисти. Далі поїхали в напрямку Ізвариного. "Четвірка" не могла проїхати територією запущених шахт, тому на них чекала вже "Нива".

"Нивою" мене довезли до терикону. Потім на мене одягли пов’язку, щоб я не бачила людей, які знаходяться в автомобілі… На Ізварино мене чекала інша машина, це "УАЗік". Вони не могли проїхати, бо там були окопи. Мене передали в ручному режимі російським військовим. Вони мене пересадили у спецавтомобіль… На кордоні мене пересадили у "дев’ятку". Ці хлопці мене довезли до кілометра. Зупинилися на посту ДАІ, які викликали ФСБ через нібито незаконний перетин кордону", - розповіла Н.Савченко.

"Якщо до 23 числа (з 17 червня до 23 червня 2014 року – ред.) це можна вважати полоном, то після 23 числа, це називається прямим викраденням людини", - підкреслила нардеп.

Нагадаємо, 31 серпня 2016 року колегія суддів Подільського райсуду Києва задовольнила клопотання столичної прокуратури про розгляд кримінального провадження стосовно І.Плотницького за спеціальною процедурою, без участі обвинуваченого.

І.Плотницький обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст.258 (терористичний акт) та ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП