na-bukovyni-sudytymut-pravookhorontsia-za-orhanizatsiiu-skhemy-nelehalnoho-vyizdu-ukhyliantiv-do-yes

На Буковині судитимуть правоохоронця за організацію схеми нелегального виїзду ухилянтів до ЄС

 • 22460 переглядiв

Правоохоронця та чотирьох його спільників судитимуть за організацію незаконної схеми переправлення військовозобов’язаних, через український кордон до Румунії за винагороду в розмірі 3500-6000 євро.

Правоохоронця Буковини та його спільників судитимуть за організацію схеми нелегального виїзду військовозобов’язаних до ЄС.  Увесь "пакет" послуг вартував від 3,5 – 6 тис. євро. Про це повідомляє пресслужба ДБР, пише УНН.

Працівники ДБР за сприяння ДВБ Національної поліції та СБУ завершили досудове розслідування щодо правоохоронця з Буковини, який разом із чотирма спільниками організували нелегальну схему перетину державного кордону. Обвинувальний акт направлено до суду,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Фігуранти шукали охочих нелегально залишити країну, збирали їх у групу та довозили до кордону автівками, де через ліси проводили пішки до території Румунії. Увесь "пакет" послуг вартував від 3,5 – 6 тис. євро залежно від особистих домовленостей. Працювали "ділки" близько трьох місяців аж до викриття правоохоронцями.

Під час однієї зі спроб вивезти чергову групу з країни 12 серпня 2023 року водія, правоохоронця та інших учасників правопорушення було затримано. Матеріали щодо чотирьох цивільних спільників правоохоронця були виділені в окреме провадження та скеровані за підслідність до органів Нацполіції. Наразі обвинувальні акти щодо них направлені до суду за статтею незаконного переправлення осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

Правоохоронець теж обвинувачується у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років.

Підробляли документи та переправляли чоловіків в обхід КПП: викрито нові схеми для ухилянтів17.01.24, 13:07 • [views_0]