na-donbasi-ne-zmenshuvatimetsya-intensivne-protistoyannya-u-nayblizhchi-dva-roki-doslidzhennya

На Донбасі не зменшуватиметься інтенсивність протистояння у найближчі два роки - дослідження

 • 9817 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. На Донбасі не зменшуватиметься теперішнє інтенсивне протистояння у найближчі два роки. Про це йдеться в експертному дослідженні благодійного фонду "Ініціатива з дослідження східноєвропейської безпеки", результати якого сьогодні було представлено під час круглого столу у Києві, передає УНН.

Зазначається, що фонд "Ініціатива з дослідження східноєвропейської безпеки" поставив запитання 62 провідним експертам як з України, так й інших країн: "Найбільш ймовірні сценарії розвитку ситуації на Донбасі в найближчі 1-2 роки?".

Відповідно до дослідження, більшість, а саме 56% експертів вважають, що збережеться теперішня інтенсивність протистояння.

Однак, 27% опитаних переконані, що у найближчі рік-два відбудеться замороження конфлікту з припиненням активних бойових дій.

Крім того, 5% експертів вважають, що Росія визнає так званий "суверенітет" самопроголошених "республік", 5% вірять, що буде розгорнуто протягом найближчих років миротворчу місію ООН на всій непідконтрольній території, 3% експертів вважають, що миротворча місія буде лише на лінії розмежування.

Також по 2% експерти віддали відповідям про те, що буде відновлено суверенітет України над всією територією Донбасу та що відбудеться анексія окупованих територій Донбасу.

Нагадаємо, за результатами дослідження, ЄС має допомагати країнам СхП у запровадженні реформ для безпеки у регіоні.

Українські Національні Новини

Суспільство