na-donbasi-poshiryuyut-chutki-pro-prichetnist-do-zagibeli-zakharchenka-ukrayinskikh-spetssluzhb-rozvidka

На Донбасі поширюють чутки про причетність до загибелі Захарченка українських спецслужб - розвідка

 • 10831 переглядiв

КИЇВ. 3 вересня. УНН. Командування російсько-окупаційних військ використовує загибель ватажка терористичного угрупування "ДНР" Олександра Захарченка для дискредитації українських силових структур. Про це з посиланням на дані розвідки на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, передає кореспондент УНН.

"Зокрема, російськими пропагандистами і далі інтенсивно поширюються чутки про причетність до його загибелі українських спецслужб", - сказав речник.

Водночас, за його словами, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, у тому числі на передових позиціях 1 та 2 армійських корпусів ЗС РФ, активізувалась робота представників пропагандистських російських ЗМІ з метою підготовки неправдивих та викривлених матеріалів щодо України та її збройних сил.

"Для фабрикування рейкових матеріалів так звані військовослужбовці російських окупаційних військ здійснювали провокаційні обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил, координуючи свої дії з прибулими російськими знімальними групами. Сфабриковані у такий спосіб репортажі подавалися на затвердження спеціальній комісії російських пропагандистів, які прибули з Росії напередодні вбивства О.Захарченка", - сказав Гуцуляк.

Нагадаємо, ватажок "ДНР" Олександр Захарченко загинув в результаті вибуху в Донецьку у п’ятницю, 31 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У СБУ підтвердили загибель ватажка "ДНР" Захарченка

Після звістки про смерть ватажка у Донецьк висунулися деякі військові підрозділи НЗФ “ДНР” з передової лінії, місто перекрите, виїхати з міста не можна.

У Держдумі РФ заявили, що вбивство Захарченка обнуляє сенс мінських домовленостей.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП