na-khersonschini-likviduvali-dva-pidpilni-tsekhi-z-virobnitstva-alkogolyu

На Херсонщині ліквідували два підпільні цехи з виробництва алкоголю

 • 6435 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. У Херсонській області співробітники податкової міліції ліквідували два підпільні цехи, в яких вироблялися фальсифіковані алкогольні напої. Про це повідомили в прес-службі ДФС, передає УНН.

В ході операцій "Акциз-2017", "Рубіж-2017", "Курорт-2017" і розслідування кримінального провадження, відкритого правоохоронці встановили групу осіб, яка організувала незаконне виробництво фальсифікату.

Виготовлення алкоголю здійснювалося шляхом змішування спирту з водою і додаванням ароматизаторів і барвників. Надалі фальсифікат розливався в скляну тару і ємності об'ємом 5 літрів і продавався через мережу реалізаторів на території Херсонської області, а також через Інтернет з використанням служб доставки.

Спирт для незаконного виробництва поставлявся жителями інших областей, які в свою чергу незаконно отримали його з Республіки Молдова і від вітчизняних виробників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На стагнацію легального алкогольного ринку держава не звертає уваги

"В результаті проведених обшуків за місцями виробництва і зберігання фальсифікату, за місцями проживання фігурантів розслідування, а також в автомобілях було виявлено та вилучено 750 літрів спирту, майже 100 літрів фальсифікованих горілки і коньяку, підроблені марки акцизного податку, обладнання та автомобіль, які використовувалися в незаконної діяльності, чорнові записи, а також майже 30 тисяч гривень готівкою. Загальна вартість вилученого становить майже 550 тисяч гривень", - уточнили податківці.

В даний час розслідування кримінального провадження триває.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, для контролю ринку алкоголю, в КМУ запропонували ввести електронну акцизну марку і накладну. На думку окремих експертів це буде сприяти виведенню алкогольного ринку з тіні.

За останні 6 років, за словами генерального директора компанії Eastern Beverage Trading Ольги Івушкіних, частка тіньового сегмента алкогольного ринку зросла з 15-20% до 45-59%.

Українські Національні Новини

Суспільство