na-khersonschini-pislya-khimvikidiv-titanu-viyavili-pidvischeniy-vmist-sulfativ-zmi

На Херсонщині після хімвикидів "Титану" виявили підвищений вміст сульфатів – ЗМІ

 • 11838 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. На Херсонщині у пробах, узятих у ґрунті біля свердловини з питною водою, зафіксували підвищений вміст сульфатів. Про це повідомляє УНН з посиланням на Крим.Реалії

Як повідомила Держекоінспекція, 31 серпня 2018 року фахівці взяли проби ґрунту у точках постійного моніторингового спостереження за впливом заводу "Кримський титан" на стан ґрунту в районі Преображенської сільської ради Каланчацького району, Першокостянтинівської сільради Чаплинського району та біля КПВВ "Чаплинка" і "Каланчак".

Проби показали, що біля свердловини питної води на території Преображенської сільради та поблизу КПВВ "Каланчак" вміст сульфатів у ґрунті перевищено в порівнянні з минулими роками.

Крім того, 5 вересня фахівці взяли проби ґрунту в селах Олександрівка, Преображенка, біля свердловини питної води на території Преображенської сільради в Каланчацькому районі, а також у селах Первоконстантинівка, Григорівка, Нововолодимирівка та Іванівка в Чаплинському районі. У порівнянні з пробами, які були взяті 31 серпня, вміст сульфатів збільшився в селі Першокостянтинівка (з 78,2 мг/дм3 до 119,32 мг/дм3) і біля свердловини питної води на території Преображенського сільради (с 312,8 мг/дм3 до 617,4 мг/дм3), де також збільшився вміст хлоридів (з 46,15 мг/дм3 до 103,0 мг/дм3).

Фахівці знову взяли проби ґрунту в вищезазначених точках для подальших досліджень 12 вересня.

Нагадаємо, голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв заявив, що на заводі "Титанові інвестиції", розташованому в окупованому Криму, сталася техногенна аварія

Як повідомляв УНН, у ніч на 24 серпня в районі розташування хімічного підприємства "Кримський титан" на півночі окупованого півострова стався викид невідомої отруйної хімічної речовини, яка особливо після опадів утворює на металевих предметах, деревах, дахах будинків і навіть всередині приміщень маслянистий наліт з коричневуватим або жовто-зеленим відтінком. 

Прокуратура АР Крим порушила кримінальне провадження за фактом забруднення отруйними речовинами повітря над північною частиною півострова. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП