na-kordoni-z-polscheyu-zatrimali-chechentsya-z-komplektom-dlya-vizhivannya

На кордоні з Польщею затримали чеченця з комплектом для виживання

 • 10842 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. 6 квітня у Старосамбірському районі Львівської області у горах було затримано вихідця з Чечні (Російська Федерація), який з комплектом виживання намагався перетнути українсько-польській кордон, прямуючи до родини в Австрію. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу адміністрації Державної прикордонної служби України.

"Чоловіка затримав дільничний інспектор прикордонної служби відділу "Смільниця" Мостиського загону, що охороняє складну гірську ділянку кордону з Польщею в межах Старосамбірського району Львівщини. Невідомого правоохоронці відшукали за інформацією місцевих жителів та затримали неподалік кордону", - йдеться у повідомленні.

При собі чоловік мав так званий комплект виживання - тактичний рюкзак, спеціальну аптечку, ножі, компас тощо. Очевидно, що мандрівник готувався до тривалого пішого переходу у горах і самотужки сподівався перетнути кордон та згодом дістатися до країн західної Європи.

Прикордонникам він пояснив, що нібито прямує до сім'ї, яка вже тривалий час проживає в Австрії. Жодних документів, які посвідчують особу, у громадянина з собою не було.

Наразі правопорушника затримано в адміністративному порядку. Рішення щодо притягнення його до відповідальності за спробу незаконного перетинання державного кордону України прийматиме суд.

Як повідомляв УНН 7 квітня, на Львівщині прикордонники виявили партію контрабандного бурштину.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП