na-luganschini-zaochno-suditimut-odnogo-z-golovnikh-mitnikiv-lnr

На Луганщині заочно судитимуть одного з головних "митників "ЛНР"

 • 10214 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. У Луганський області розпочато спеціальне (заочне) досудове розслідування щодо "заступника начальника Державного митного комітету ЛНР". Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області, передає УНН.

"Розслідуванням встановлено, що у 2015 році мешканець Луганська надав згоду на призначення себе на посаду так званого "заступника начальника Державного митного комітету "ЛНР" та дотепер організовує функціонування та діяльність вказаного "відомства", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі учасник терористичної організації видає накази, розпорядження, обов’язкові до виконання підпорядкованими працівниками, контролює перевезення товарів через тимчасово непідконтрольну територію Луганської області, організовує стягнення "митних платежів" на користь терористів та контролює подальше перерахування вказаних коштів до "державного бюджету "ЛНР", а також виконує інші дії, направлені на порушення конституційних прав та свобод громадян України, які перебувають на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області.

Оскільки поплічник терористів переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на непідконтрольній українській владі території Луганської області, його оголошено у розшук та на підставі ухвали слідчого судді розпочато спеціальне досудове розслідування за ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, "екс-міністра охорони здоров’я" Криму заарештували на місяць.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП