na-muzichnomu-festivali-odessa-classics-vpershe-proyde-konkurs-ditey-pianistiv

На музичному фестивалі Odessa Classics вперше пройде конкурс дітей-піаністів

 • 16429 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. У рамках музичного фестивалю ODESSA CLASSICS, який відбудеться 1-10 червня в Одесі, вперше пройде конкурс піаністів для дітей. Про це сьогодні повідомила президент Win Win Communication, директор з розвитку фестивалю Лариса Мудрак під час презентації конкурсу в Києві у середу, передає кореспондент УНН.

"1-10 червня 2018 року відбудеться четвертий міжнародний фестиваль класичної музики ODESSA CLASSICS... У чому унікальність цього року? У нас виникла ідея ще минулого року влітку створити в рамках міжнародного фестивалю і ще дитячий фортепіанний конкурс", - зазначила Л.Мудрак.

З її слів, це буде перший конкурс такого типу. Він носитиме ім'я Серафими Могилевської, відомої викладачки.

У журі дитячого конкурсу з ініціативи президента фестивалю Олексія Ботвінова візьме участь онук Серафими Могилевської - Олександр Могилевський. Він буде серед членів міжнародного журі. Л.Мудрак також зауважила, що у журі мають бути також щонайменше двоє міжнародних музикантів.

Подача заявок на конкурс розпочнеться вже цього місяця.

"Ми сподіваємося, що подадуться діти з 11 до 15 років, незалежно від музичних навчальних закладів, де вони займаються, незалежно від оцінок, незалежно від їх перемог. У всіх у них будуть рівні можливості податися і спробувати конкурувати у цьому конкурсі", - наголосила Л.Мудрак.

Усі прослуховування проходитимуть публічно. Участь в конкурсі безплатна. Також переможцям обіцяють грошове заохочення від мецената.

"Фінал конкурсу, звичайно, буде якраз під час фестивалю. Перший тур буде 26 травня – вільна програма, другий тур – змагання за призові місця – 27 травня і 29 травня – церемонія нагородження і гала-концерт. Головний приз, який готується для переможців – це сольний виступ на найяскравішому видовищі, яке буде проходити на фестивалі під час open-air на Потьомкінських сходах. Це безпосередньо якраз виступ переможця", - зауважила директор з розвитку фестивалю.

Нагадаємо, Всеукраїнський музичний фестиваль-конкурс пройшов у Кропивницькому.

Українські Національні Новини

Культура