na-nstu-chekayut-sanktsiyi-cherez-nedopusk-yu-samoylovoyi-do-uchasti-v-yevrobachenni

На НСТУ чекають санкції через недопуск Ю.Самойлової до участі в Євробаченні

 • 10939 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. На Національну суспільну телерадіокомпанію України чекають санкції за недопуск до участі в Євробаченні-2017 учасниці від Росії Юлії Самойлової. Про це голова НСТУ Зураб Аласанія написав на сторінці у Facebook, передає УНН.

“Ранок почався з не дуже приємних новин для UA:PBC. Схоже, на нас таки чекають санкції за “незабезпечення участі в Евробаченні 2017 учасниці від РФ Юлії Самойлової. І в мене є великий сумнів, що держава в обличчі СБУ захоче розділити з UA:PBC цю колізію”, — написав З.Аласанія.

Як повідомляв УНН, Служба безпеки України заборонила в’їзд на територію України громадянці Російської Федерації Юлії Самойловій, яку обрали представницею Росії на пісенному конкурсі “Євробачення-2017”, терміном на три роки.

Після цього Росія відмовилася замінювати свого представника на конкурсі “Євробачення” в Києві, і таким чином, Росія не виступила на конкурсі.

Німецьке видання Heute повідомило, що проти України і Росії можливі санкції з боку Європейського мовного союзу через цю ситуацію.

Нагадаємо, виконавчий продюсер Європейської мовної спілки (EBU) Йон Ола Санд заявив, що питання санкцій щодо України або Росії з боку організаторів Євробачення через недопуск Юлії Самойлової до участі у пісенному конкурсі буде обговорено після завершення конкурсу.

Українські Національні Новини

Політика