na-odeschini-mitnik-za-khabari-propuskav-do-ukrayini-avto-na-inozemnikh-nomerakh-1

На Одещині митник за хабарі пропускав до України авто на іноземних номерах

 • 11043 переглядiв

ОДЕСА-КИЇВ. 26 червня. УНН. Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили на систематичних хабарах керівника одного зі структурних підрозділів Одеської митниці. Про це повідомив прес-центр СБУ, передає УНН

Правоохоронці встановили, що посадовець налагодив механізм отримання неправомірної вигоди від громадян України за безперешкодний пропуск на територію нашої держави автомобілів з іноземною реєстрацією. Вартість "проїзду" одного такого авто становила 50 доларів.

"Співробітники СБ України затримали зловмисника у кав'ярні поблизу митного посту під час отримання чергового "траншу" у розмірі 650 доларів США за пропуск тринадцяти автомашин на "єврономерах", – йдеться у повідомленні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо оголошення зловмиснику повідомлення про підозру в скоєнні злочину. Тривають слідчі дії для встановлення інших осіб, причетних до корупційної схеми.

Нагадаємо, прокуратура АР Крим скерувала до суду обвинувальний акт стосовно працівника Київської митниці за вчинення корупційного правопорушення. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП