na-ostrovi-khokkaydo-u-yaponiyi-zyavilisya-brili-lodu-skhozhi-na-koshtovne-kaminnya

На острові Хоккайдо у Японії з'явилися брили льоду, схожі на коштовне каміння

 • 59233 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. Великими брилами льоду різного розміру всіяне узбережжя річки Токачі на Хоккайдо, північному острові Японії. Вони переблискують різними кольорами від світла сонця чи місяця, передає УНН з посиланням на New York Times.

За словами місцевих жителів, брили льоду “сяють, як діаманти під променями вечірнього місяця і виблискують, як янтар під світлом сонця”.

Таке яскраве видовище можна спостерігати на острові Хоккайдо тільки в періоди найхолоднішої погоди. Брили льоду, які з'являються від простих хвиль, мають назву “Річковий лід Токачі”.

"Я ніколи не чув про цей тип льоду і ніколи не бачив подібного морського льоду. Це просто річковий лід. Прозорий він через відсутність в ньому солі", - пише фахівець з вивчення полярного океану, фізик-океанолог Пітер Уодхемс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський фотограф знімає квіти, підсвічені ультрафіолетом

Щорічно при низькій температурі гирло річки замерзає, і через сильні хвилі відбитий лід викидає на берег. Кристали привертають велику увагу туристів і місцевих жителів, тому в цей період на узбережжі можна зустріти дуже багато фотографів.

Як повідомляється, найкращий час, щоб поспостерігати за явищем, - це кінець січня і початок лютого. У місцевих жителів є сайт, де вони публікують фотографії річкового льоду.

Українські Національні Новини

Мультимедіа