na-pivdni-zsu-okupanty-vdesiatero-zmenshyly-zastosuvannia-rozviduvalnykh-droniv-syly-oborony

На Півдні окупанти вдесятеро зменшили застосування розвідувальних дронів - Сили оборони

 • 23073 переглядiв

На півдні України військові відбили дев'ять російських штурмів та продовжили контрбатарейну боротьбу. Сили оборони ліквідували 104 осіб окупанта та 9 одиниць військової техніки рф.

На Півдні України триває безперервна контрбатарейна боротьба. Окрім того, військові відбили 9 російських штурмів, в ході яких окупанти хотіли намірів вибити наші підрозділи із зайнятих позицій. Про це повідомляють Сили оборони Півдня, передає УНН.

Деталі 

Зокрема, на Оріхівському напрямку окупанти здійснили 4 штурми, з яких росіяни провели 2 в районі Старомайорського, та по 1 в районі Роботиного та Малої Токмачки. Дії ворога на цих напрямках - безрезультатні.

Також на лівобережжі Дніпра, на тимчасово окупованій Херсонщині, ворог здійснив 5 штурмів в напрямку плацдарму біля Кринок. Зазнавши втрат, окупанти відійшли на свої вихідні позиції.

Наші бійці продовжують здійснювати комплексні заходи з утримання та укріплення позицій

- заявили у Силах оборони Півдня. 

Тим часом окупанти тиснуть артилерійськими обстрілами, завдають авіаційні удари, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів. Разом з  тим війська рф припиняють аеророзвідку.

Проте, згідно з даними українських військових, в операційній зоні, внаслідок погодних умов, минулої доби суттєво знизилось застосування ворожих розвідувальних дронів. Зафіксовано проліт лише 18 одиниць, що в 10 разів менше звичних вже середньодобових показників

- йдеться у дописі Сил оборони.

17.04.24, 01:24 • [views_0]

Доповнення

Також у Силах оборони Півдня розповіли, що ЗСУ продовжують завдати ударів по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах.

Протягом доби отримали підтвердження, що у ворога стало менше на 104 окупанти і 9 одиниць озброєння та військової техніки

- заявили у Силах оборони Півдня. 

Зокрема, серед знищеної за вчора техніки: 

- 1 гармата;

- 7 одиниць автомобільної техніки;

- 1 антена управління БпЛА.

- Знищено 1 спостережний пункт.

Нагадаємо

Згідно з ранковим зведенням Генерального штабу ЗСУ, протягом минулої доби відбулося 68 бойових зіткнень.  Найбільше так росіяни провели на Бахмутському та Новопавлівському напрямках.