na-poltavschini-u-ramkakh-borotbi-iz-achs-vidstrilyuyut-dikikh-kabaniv

На Полтавщині у рамках боротьби із АЧС відстрілюють диких кабанів

 • 10028 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. У Полтавській області тривають заходи щодо депопуляції дикого кабана на території трьох пунктів, де виявлений вірус АЧС у дикій фауні. Про це повідомив начальник ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області Геннадій Пікуль, передає УНН.

“У мисливсько-рибальському господарстві "Тахтаївське" триває карантин з 23 листопада. На сьогодні там вже відстріляно 86 голів дикого кабана. У Гадяцькому районі, на території мисливських угідь „Факел“, карантин триває з 12 грудня, вже відстріляно 13 голів. І в останньому пункті, де був виявлений вірус АЧС, в Гребінківському районі, в урочищі „Могилівщина“ Наталівської сільської ради відстріляли 2 диких кабана”, — зазначив Г.Пікуль.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Штрафи за допущення АЧС занизькі

За його словами, всі відстріляні дикі свині були утилізовані шляхом спалення та пересипання хвойним вапном. У місцях, де був здійснений відстріл, силами ветеринарної служби була проведена дезінфекція.

Як повідомляв УНН, за словами нардепа С.Тригубенка, профільні відомства залишили фермерів сам на сам з катастрофічними наслідками АЧС.

“Ринок вже рік б’є на сполох. Вимагають одного — посилення контролю! Для цього Держпродспоживслужба, щонайменше, повинна почати виконувати свої прямі обов’язки. Я не можу зрозуміти, як таке можливо у 21 столітті: економіка, експортний потенціал цілої країни нищаться бездіяльністю і нікому до цього немає діла... Усі профільні відомства та міністерства відмовчуються, лишаючи і фермерів, і бізнес, і споживачів сам на сам з катастрофічними наслідками АЧС”, — зазначив він.

Українські Національні Новини

Суспільство