na-poshtoviy-ploschi-u-kiyevi-vidbudetsya-festival-svitla

На Поштовій площі у Києві відбудеться фестиваль світла

 • 15061 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. На Поштовій площі у Києві з 18 по 20 травня проходитиме фестиваль світла і медіа-мистецтва "Kyiv Lights Festival". Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу КМДА.

Основний конкурс 3D-відеомаппінгу відбудеться на Поштовій площі, де роботи конкурсантів будуть проектуватися на будівлю Річкового вокзалу. Конкурс віджеїнгу буде проходити 18 та 19 травня у павільйоні № 13 Національного комплексу "Експоцентр України" (ВДНГ) та відбудеться у форматі VJ battle (це медіа-перформанс, під час якого два віджеї демонструють свою майстерність у медіа-мистецтві).

У міжнародних конкурсах 3D-відеомаппінгу та віджеїнгу будуть змагатися представники 23 країн: Аргентини, Бразилії, Великої Британії, Індонезії, Іспанії, Італії, Китаю, Колумбії, Литви, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Португалії, Росії, Румунії, Словаччини, Таїланду, України, Франції, Чехії, Чилі, Швейцарії та Японії. Вхід на всі майданчики і шоу фестивалю – безкоштовний.

Церемонія відкриття фестивалю відбудеться 18 травня о 21:00 на Поштовій площі. Основний конкурс 3D-відеомаппінгу відбудеться на Поштовій площі 18-19 травня, де роботи конкурсантів будуть проектуватися на будівлю Річкового порту. У конкурсі змагатимуться тридцять робіт медіахудожників із 19 країн.

Крім того, 20 травня відвідувачі зможуть переглянути ретроспективу кращих робіт учасників 2017-2018 років. У міжнародному конкурсі віджеїнгу візьмуть участь 32 конкурсанти з 12 країн. Перший етап конкурсу розпочинається 18 травня о 23:30, фінал конкурсу віджеїнгу – 19 травня о 21:00.

Також у рамках KLF 2018 також будуть демонструватися роботи переможців конкурсу світлових інсталяцій "Kyiv Lights Art Prize". Світлові інсталяції будуть розташовані на чотирьох локаціях у центрі Києва: Андріївський узвіз, майданчик біля Національного музею історії України, сквер біля пам’ятника Петру Сагайдачному та вулиця Сагайдачного.

Нагадаємо, у рамках проведення “Фестивалю чемпіонів” у Києві на Хрещатику відбудеться “Турнір чемпіонів” за участі легендарних в минулому футболістів світового рівня.

Українські Національні Новини

Київ