na-radikala-ribalku-chekaye-dolya-yogo-kolegi-popova

На радикала Рибалку чекає доля його колеги Попова

 • 12352 переглядiв

КИЇВ. 4 грудня. УНН. Заклик лідера "Радикальної партії" до свого соратника Ігоря Попова скласти мандат - спроба завести в Парламент потрібну (наступну у списку) людину. Також, у такий спосіб, Олег Ляшко заробляє собі електоральні бали. Про це у коментарі УНН зазначив політолог Олексій Станчевський.

За його словами, підхід Ляшка до питання позбавлення мандату своїх дискредитованих однопартійців дуже вибірковий. Адже серед "радикалів" є такі, що причетні до набагато більш серйозних скандалів, аніж хуліганські дії сина, як це сталося із Поповим.

"З Поповим склалася така ситуація, бо лідер фракції просто вирішив скористатися моментом і запустити наступну людину за списком. Тому що Ігор Попов отримав місце у списку за те, що працював технологом під час парламентської компанії, тобто, за нього ніхто кошти не заносив, і мандат йому дістався безкоштовно.

РПЛ же, загалом, славиться скандалами. Ми пам'ятаємо, які вони були стосовно Мосійчука, коли його судили за дачу хабаря, коли у прямому ефірі в Раді показували про те, що він вимагав хабаря... але потім слідство зайшло у глухий кут. Бачили ситуацію, яка була із Артеменко, і тоді фракція швидко від нього відхрестилася з його мирним планом. І найяскравішою була справа Сергія Рибалки з приводу його намагання рейдерського захоплення торгової мережі і торгівлі із окупованими територіями.

Зараз ми бачимо, що Олег Валерійович, як лідер фракції, намагається мінімізувати репутаційні ризики своїх депутатів. Тому Артеменка вигнали, Мосійчуку відновили імідж, а Рибалку (Ляшко пішов на перший крок) звільнили з голови комітету", - зазначив Станчевський і додав, що лідер "радикалів" демонструє певну вибірковість у покаранні своїх підлеглих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Радикала" Рибалку через бізнес в ОРДЛО вимагають позбавити мандату 

Разом з тим, на переконання політолога, підозрюваного у зв'язках з ОРДЛО депутата Рибалку таки все одно чекає доля позбавлення мандату. Адже Ляшко не зможе тривалий час ігнорувати цей гучних скандал і буде змушений на нього відреагувати.

"Олег Валерійович як неймовірний політичний актор має чудово відігравати свою роль і отримувати за це електоральні бали. Зараз зняли Рибалку із голови комітету. Але та інформація, яка є в СБУ і ті розслідування, які ведуться, і ті топ-менеджери компанії Рибалки, які знаходяться зараз під слідством - коли все це набере максимальних обертів - Олег Валерійович вже не зможе опиратися, і тоді, без сумніву, він заявить про те, що не може тримати у своїй рядах людину із таким реноме. Тобто, на моє переконання, він хоче максимально отримати свої політичні бали. Є вже достатньо матеріалів, але він не може виглядати в очах виборців, як людина, що зливає когось із своєї команди. Беззаперечні докази і максимальна підтримка ЗМІ - і тоді Олег Валерійович зробить наступний крок", - резюмував Станчевський.

Нагадаємо, через участь сина нардепа Попова у розбійному нападі на супермаркет, Ляшко закликав останнього скласти мандат.

Також нагадаємо, що інший "радикал" Рибалка, за даними СБУ, має бізнес зв'язки з ОРДЛО, а його родинні компанії можуть бути причетними до фінансування тероризму. Однак, незважаючи на серйозність звинувачень та наявність відповідного кримінального провадження, Рибалку скласти свій мандат Ляшко поки що не закликав.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП