na-rivnenschini-gromada-kupuvala-pechivo-dlya-ditey-po-400-600-grn-za-kg-rozpochato-rozsliduvannya

На Рівненщині громада купувала печиво для дітей по 400-600 грн за кг: розпочато розслідування

 • 689354 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Острозька територіальна громада Рівненській області з грудня 2022-го по січень 2023 року закуповувала у місцевого підприємця печиво для формування подарункових наборів дітям за ціною 400-600 гривень за кілограм. За цим фактом Здолбунівська окружна прокуратура розпочала досудове розслідування, інформує УНН з посиланням на сайт Рівненської обласної прокуратури.

Деталі

За даними слідства, тергромада неодноразово закуповувала у місцевого підприємця печиво для формування подарункових наборів дітям, батьки яких мобілізовані до ЗСУ, ймовірно, за завідомо завищеними у кілька разів цінами. Згідно з документами, 1 кг печива "Наполеон" коштує 400 грн, а 1 кг печива "Котигорошко" - 600 грн.

Повідомляється, що до перевірки, окрім правоохоронних органів, залучили фахівців інших державних служб. У ході слідства також нададуть оцінку діям посадових осіб, причетним до проведення цих закупівель. Наразі правоохоронці вирішують питання щодо представництва інтересів держави шляхом визнання недійсними (розірвання) вказаних договорів у судовому порядку.

Прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану. Причетним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо

Жителю Києва повідомили про підозру в організації збуту персональних даних сотень тисяч українських громадян за 2 000 євро на місяць.

Українські Національні Новини

Суспільство