na-sogodni-nemozhlivo-povernutis-do-situatsiyi-yaka-bula-do-blokadi-ordlo-politolog

На сьогодні неможливо повернутись до ситуації, яка була до блокади ОРДЛО – політолог

 • 9062 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. На сьогодні неможливо повернутись до ситуації, яка була до блокади ОРДЛО, уряд зайняв хибну позицію щодо активістів блокади, наголошує політолог Петро Олещук. Про таке він заявив в ефірі «5 каналу», передає УНН.

«Я особисто вважаю, що навіть у результаті якогось гіпотетичного припинення блокади завтра, повернення до ситуації, яка була до блокади, неможливе. Ми бачимо, що певні процеси відбуваються як в Україні, так і безпосередньо на окупованих територіях, де також відбуваються значні відповідні зміни. І Росія безпосередньо зробила багато кроків в напрямку до так званого «придністровського варіанту,» – сказав він.

«Я думаю, що уряду було б набагато корисніше запропонувати свій альтернативний варіант, скажімо так, більш м'якого поетапного зменшення економічних відносин із цими територіями, і це могло би на даному етапі ще вирішити цю проблему з політичної точки зору... Я думаю, точка неповернення не пройдена, але, на жаль, ми до неї наближаємося,» - додав експерт.\

Нагадаємо, в кінці січня 2017 року учасники програми добровольчих батальйонів на Донбасі почали блокаду залізниці і заблокували 3 ключові гілки перевезення вугілля. У Луганській області перекрито рух по залізниці на лініях “Луганськ-Лисичанськ” і напрямок “Гірське-Золоте”. 2 лютого близько 50 озброєних людей у камуфляжі перекрили рух на залізничному переїзді у Бахмуті.

Як повідомляв УНН, В.Гройсман заявив, що блокада Донбасу змушує Україну купувати вугілля з РФ.

Українські Національні Новини

Політика