na-sogodni-pidozr-u-spravi-v-yakiy-dopituvali-s-melnichuka-nemaye-sbu

На сьогодні підозр у справі, в якій допитували С.Мельничука, ще немає - СБУ

 • 19243 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Народного депутата України Сергія Мельничука було викликано до Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області для допиту як свідка у справі, пов’язаній з проведенням АТО в Луганській області, наразі підозр у цій справі ще ніяких немає. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомив заступник начальника слідчого управління ГУ СБУ у Києві та Київській області Максим Скрипка.

“Ми викликали на допит (С.Мельничука — ред.) як свідка у кримінальному провадженні, яке розслідується управлінням СБУ в Луганській області. На сьогоднішній день слідчим відділом виконується постанова про доручення про проведення слідчих дій на іншій території. У рамках цієї постанови ми і викликали Мельничука на допит як свідка”, — сказав М.Скрипка.

На запитання, чи проходять у справі інші добровольці і скільки з батальйону “Айдар”, який очолював Сергій Мельничук раніше, він сказав: “Такої конкретної кількості немає, є заяви громадян”.

“На підставі ухвали Шевченківського районного суду було зареєстроване вказане провадження. Ця інформація якраз і перевіряється. І в рамках цих заяв допитуються і Мельничук, і, можливо, ще деякі добровольці, але підозр ще ніяких немає, тому щось стверджувати ми на сьогоднішній момент не можемо”, — зауважив він.

М.Скрипка також повідомив, що вказане провадження “має стосунок до проведення АТО на території Луганської області”.

“Конкретно стосовно котлів сказати напевно не можна. Утім, заява є, у цій заяві перелічені події і ця заява перевіряється”, — відповів він на запитання, чи допит має стосунок до подій в зоні АТО, відомих, як Іловайський котел.

Він додав, що слідчі перевіряють вказані у заяві факти в тому числі за допомогою допитів.

Відповідаючи на запитання, чи розглядається варінат оголошення підозри С.Мельничуку, він сказав, що справа розслідується управлінням СБУ в Луганській області, “тому сказати напевно, які в них є докази, чи достатньо, чи є у підстави для оголошення кому-небудь підозр, ми не можемо”.

“Але ми допитуємо Мельничука як свідка”, — наголосив він.

Він також додав, що його дивує ситуація, яка розгортається біля приміщення, “так як це рядова ситуація” і С.Мельничук не перший народний депутат, який приходив на допит в управління.

“Це така піар-акція, скликана Мельничуком, можливо, для особистого піару чи з інших підстав”, — сказав він.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП