na-sumschini-reketiri-vimagali-vid-cholovika-groshi-za-yogo-vlasne-avto

На Сумщині рекетири вимагали від чоловіка гроші за його власне авто

 • 12042 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Поліція затримала зловмисників, які заволоділи автомобілем, а потім, погрожуючи розправою, вимагали у власника 1500 доларів за його повернення. Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Сумській області, передає УНН.

"Група осіб, які мають кримінальний досвід, серед яких є кримінальний авторитет, так званий "смотрящий" міста Охтирка, заволоділи автомобілем потерпілого. У подальшому вимагали з останнього 1500 доларів США за його повернення, погрожуючи застосуванням фізичного насилля у разі не надання цих коштів", - йдеться в повідомленні.

Вчора, 12 липня, двох осіб затримали на гарячому при отриманні грошей від потерпілого.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або з пошкодженням чи знищенням майна) КК України та обрання їм запобіжного заходу. Їм загрожує позбавлення волі на строк до 7 років.

Нагадаємо, на Київщині ліквідували злочинне угруповання, яке скуповувало борги, а потім шантажем та погрозами примушували боржників виплачувати гроші

Українські Національні Новини

Кримінал та НП