na-vstanovlennya-energozberigayuchikh-lamp-u-kiyevi-v-2019-mu-planuyut-vitratili-700-mln-grn

На встановлення енергозберігаючих ламп у Києві в 2019-му планують витратити 700 млн грн

 • 16165 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. На капітальний ремонт 150 об’єктів освітлення у Києві для заміни ртутних та натрієвих світильників на сучасне LED-освітлення у 2019 році передбачено 700 млн грн. По вулицях, проспектах та парках міста планують встановити 19 500 світильників LED-освітлення. Про це повідомили у комунальному підприємстві електромереж зовнішнього освітлення м. Києва "Київміськсвітло" у відповідь на журналістський запит УНН.

"На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати погодили міську цільову програму зовнішнього освітлення столиці на 2019-2022 роки. Згідно з документом, у Києві встановлюватимуть енергозберігаюче LED-освітлення на вулицях, парках та скверах, створюватимуть комфортні та безпечні умови для учасників дорожнього руху. На 2019 рік в бюджеті столиці передбачено понад 700 млн грн. Кошти підприємством "Київміськсвітло" будуть спрямовані на капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення 150-ти об’єктів", - йдеться у повідомленні.

Орієнтовно планується замінити на LED-освітлення 19 500 од. світильників на вулицях, магістралях, бульварах та мостах, прибудинкових територій, у парках та скверах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві минулого року встановили енергозберігаючих ламп на майже 303 млн грн

Світильники з світлодіодним джерелом світла менше споживають електроенергії, витримують більші вібраційні навантаження, мають більшу світловіддачу, дозволяють змінювати значення світлового потоку, мають більш тривалий час роботи.

У підприємстві зазначають, що метою модернізації є підвищення рівня безпеки та комфортного перебування киян у вечірній час на вулицях міста завдяки оновленню вуличного освітлення, зменшення енерговитрат при освітленні вулиць міста за рахунок використання енергозберігаючих технологій, створення комфортних та безпечних умов для учасників дорожнього руху.
До слова, у минулому році на капітальний ремонт 116 об’єктів освітлення у Київ для заміни ртутних та натрієвих світильників на сучасне LED-освітлення було витрачено 302,9 млн грн.

Як повідомляв УНН, в Україні унормували використання світлодіодних світильників при освітленні будинків для енергозбереження.

Українські Національні Новини

Економіка