na-vyborakh-prezydenta-indonezii-peremih-ministr-oborony-prabovo-subianto-opozytsiia-zvynuvachuie-yoho-u-porushenniakh-prav-liudyny

На виборах президента Індонезії переміг міністр оборони Прабово Субіанто: опозиція звинувачує його у порушеннях прав людини

 • 27691 переглядiв

Прабово Субіанто, колишній генерал і міністр оборони, переміг на президентських виборах в Індонезії з 58,6% голосів, отримавши 96 мільйонів голосів. Опоненти звинуватили його і чинного президента Джоко Відодо у фальсифікації виборів і непотизмі.

Колишній генерал Прабово Субіанто отримав переважну більшість голосів - 96 мільйонів, у порівнянні з 41 мільйоном за Анієса Басведана і 27 мільйонами за Ганджара Праново. Незважаючи на велику підтримку Субіанто, після голосування відбувалися протести опонентів, які звинувачували екс-генерала, а також нинішнього чинного президента Джоко Відодо, у фальсифікації виборів і непотизмі. Про це передає УНН із посиланням на ORF та Le Monde.

Деталі

72-річний колишній генерал набрав 58,6% голосів проти двох своїх суперників Аніеса Басведана (24,9%) і Ганджара Праново (16%), які вже оголосили про намір оскаржити результат. Загалом за міністра оборони  Індонезії проголосували 96 мільйонів виборців. Згідно з інформацією, яку оголосив Хасім Асіарі, голова виборчої комісії, найближчий суперник Субіанто, Анієс Басведана отримав підтримку у 41 мільйона голосів.

Прабово Субіанто вже оголосив себе переможцем увечері дня виборів у середині лютого. Незважаючи на те, що він має багато прихильників, особливо серед молодого населення острівної держави, після виборів відбувалися неодноразові протести опонентів, які звинувачували його та нинішнього чинного президента Джоко Відодо, відомого як Джокові, у фальсифікації виборів і непотизмі (надання родичам або знайомим посад незалежно від їхніх професійних здібностей – ред.)

Попередній міністр оборони і колишній військовий командир Прабово був пов'язаний з порушеннями прав людини, пише ORF. Між 1967 і 1998 роками острівна держава потерпала від жорстокого диктатора Сухарто. При ньому Прабово, тодішній зять Сухарто, був впливовим генералом.

Нагадаємо

путін "неочікувано" виграв вибори у рф: як відреагували "колеги"-диктатори та цивілізований світ

Керівник кремля путін отримує вітання з-за кордону: прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді привітав російського диктатора з "перемогою на виборах" та зазначив, що з нетерпінням чекає спільної роботи для подальшого зміцнення зв'язків.

У росії використають "рекордну перемогу" путіна для довгострокової війни проти України – ISW