na-zakarpatti-chinovniki-zavdali-zbitkiv-derzhavi-na-10-mln-grn

На Закарпатті чиновники завдали збитків державі на 10 млн грн

 • 9641 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. На Закарпатті чиновники у змові з приватними підприємцями незаконно видобували у великих масштабах гравійно-піщану суміш у руслах річок Тиса, Теребля та Тересва Тячівського району Закарпаття, що спричинило збитків на суму 10 млн гривень. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що чиновники Тячівського міжрайонного управління водного господарства у змові з приватними підприємцями організували незаконний видобуток та реалізацію піщано-гравійної суміші. Протиправна діяльність проводилась під виглядом робіт з розчистки та регуляції русел річок", - сказано у повідомленні.

Ділки здійснювали видобуток на дев’яти ділянках. Лише на одній з них встановлено завдані державі збитки на суму майже 10 мільйонів гривень.

За висновками експертів незаконна діяльність могла призвести до техногенної катастрофи на території регіону. Правоохоронці виявили понад двадцять одиниць важкої техніки, задіяної на нелегальних роботах. Готується клопотання до суду щодо накладання на неї арешту.

У місцях незаконного видобутку тривають невідкладні слідчі дії для фіксацію та документування протиправних дій, відповідальність за які передбачена ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Як раніше повідомляв УНН, військова прокуратура підозрює працівників Міноборони у розтраті понад 170 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП