na-zakarpatti-vid-meningitu-pomerla-ditina-sche-10-lyudey-u-likarni

На Закарпатті від менінгіту померла дитина, ще 10 людей - у лікарні

 • 11701 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Від блискавичної форми менінгококової інфекції у лікарні померла восьмирічна дівчинка з села Порошково Закарпатської області. Про це повідомили у прес-службі Департаменту охорони здоров'я Закарпатської облдержадміністрації, передає УНН.

"В ніч з 31-го серпня на 1 вересня від блискавичної форми менінгококової інфекції в обласній інфекційній лікарні померла восьмирічна дівчинка з села Порошково Перечинського району", - йдеться в повідомленні.

Як повідомив головний лікар обласної клінічної інфекційної лікарні Михайло Поляк, ще 10 жителів цього села наразі перебувають на лікуванні. Так, одна дитина з важкою генералізованою формою знаходиться у відділенні інтенсивної терапії, шестеро хворих мають локалізовану форму - назофарингит та троє є носіями цього захворювання. За словами Поляка, стан пацієнтів стабільний, прогноз на одужання - благоприємний.

"Наразі ситуація по захворюваності на менінгококову інфекцію в районі залишається контрольованою та стабільною. Рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій розглядалося питання про вжиття заходів щодо недопущення росту захворювань на менінгококову інфекцію серед населення с. Порошково, встановлено обмежувальні заходи у Порошківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів з 3 по 7 вересня", - зазначили у департаменті.

Нагадаємо, сімейний випадок захворювання на ботулізм зафіксували у селі Кам'янка Луганської області. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП