na-zhenevskomu-avtosaloni-predstavili-pershiy-bezpilotniy-avtomobil

На Женевському автосалоні представили перший безпілотний автомобіль

 • 30043 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. На цьогорічному Женевському автосалоні німецька компанія Volkswagen Group вперше представила безпілотний автомобіль під назвою "Седрік", передає УНН з посиланням на The Telegraph.

За своїми технічними характеристиками "Седрік" є електрокаром з повністю автономним управлінням і для його управління взагалі не потрібні зусилля людей. Кермо та педалі заміщені всього трьома кнопками: "рух", "гальмо", "подзвонити оператору".

Крім того, власник такого авто матиме брелок з однією кнопкою, при натискані якої, автомобіль сам під'їде до власника та відкриє двері.

"Тоді ви говорите авто куди їхати і воно відвозить вас. Після того, як прибудете на місце авто від'їжджає, паркується, і можливо ще підзаряджає себе. Його навіть можна запрограмувати поїхати до супермаркету та закупитись для вас", - розповів представник Volkswagen по розробках Ульріх Ейчхорн.

"Седрік" оснащений значною кількістю радарів, камер і датчиків, які встановлені по всьому автомобілю і фактично відскановують все що поряд з авто.

"Ми шукали автономну технологію водіння більше 20 років. І тільки нещодавно ця ідея стала реальною за допомогою спеціальних датчиків та технології обчислення ," – додав Ульріх Ейчхорн.

Ця обчислювальна технологія складається із збільшеної потужності комп'ютерів для дуже швидкої обробки даних у зв'язку із зовнішніми ресурсами, такими як "Хмари" і алгоритми, які дозволяють йому швидко приймати рішення.

Як повідомляв УНН, Ford вкладе мільярд доларів у розвиток безпілотних автомобілів.

Українські Національні Новини

Технології