na-zhitomirschini-postachali-falsifikat-vershkovogo-masla-v-dityachi-sadki-ta-likarni

На Житомирщині постачали фальсифікат вершкового масла в дитячі садки та лікарні

 • 10354 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. У Житомирській області Служба безпеки викрила механізм поставки фальсифікату вершкового масла в дитячі садки і лікарні. Про це повідомляє прес-служба СБУ, передає УНН.

Правоохоронці з'ясували, що одна з бізнес-структур стала переможцем відкритих торгів на поставку вершкового масла в дитячі садки і школи двох районних центрів області, дитячу клінічну лікарню, будинок-інтернат, протитуберкульозний диспансер і санаторій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В українському вершковому маслі знайдено жири невідомого походження

Продукція поставлялася через фірму-посередника, яка не має власних потужностей для виробництва. Компанія закуповувала масло сумнівної якості у двох виробників в Рівненській та Київській областях.

Експерти взяли зразки продукту в 20 різних установах. Було встановлено, що вміст у жирів тваринного походження у відібраних зразках не перевищував 1%, що може зашкодити здоров’ю людей, особливо дітей. Відповідно до вимог держстандарту України, масло мало виготовлятися виключно з вершків чи коров’ячого молока.

СБУ проводить обшуки в приміщеннях фігурантів справи в трьох областях, вилучається фінансово-господарська документація, комп’ютерна техніка, фальсифікована продукція і компоненти для її виготовлення. Також перевіряється можлива причетність до цього посадовців державних установ.

Нагадаємо, раніше експерти також назвали, топ-15 марок неякісного масла в Україні.

Також нагадаємо, за словами С.Тригубенко, щонайменше кожен другий українець відчув погіршення якості продуктів харчування протягом останніх років.

“Все це відбувається через занедбаність системи і неспроможність її керівників вже більше року навести лад, організувати роботу і врешті-решт — почути ринок.

Ми звикли до стереотипу, що „бізнес скаржиться на тиск з боку контролерів“. Але на сьогодні ситуація з безконтрольністю споживчого ринку країни настільки критична, що сам бізнес, усвідомлюючи усі можливі ризики, вимагає від держави контролю.

Ситуація може змінитися на краще лише тоді, коли голос ринку, бізнесу і споживача буде почутий”, — зазначив політик.

Українські Національні Новини

Суспільство