nabu-ta-sap-klopotatimut-pro-aresht-eks-nardepa-m-martinenka-na-60-dib-z-mozhlivistyu-300-mln-grn-zastavi-dopovneno

НАБУ та САП клопотатимуть про арешт екс-нардепа М.Мартиненка на 60 діб з можливістю 300 млн грн застави (доповнено)

 • 11259 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотатимуть про обрання щодо колишнього народного депутата Миколу Мартиненка запобіжного заходу у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою застави у 300 млн грн. Про це повідомив журналістам у п'ятницю керівник САП Назар Холодницький, передає УНН.

"Позиція прокуратури - будемо просити суд про обрання запобіжного заходу утримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення застави в сумі 300 млн грн", - сказав він.

З його слів, другому фігуранту вручено підозру, визначається запобіжний захід.

"Будемо просити утримання під вартою з альтернативою внесення застави в 100 млн грн", - додав керівник САП.

Нагадаємо, 20 квітня М.Мартиненка затримали. Н.Холодницький повідомив, що САП погодила повідомлення про підозру екс-депутату.

За його словами, правова кваліфікація дій - ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 255 КК України.

Н.Холодницький також додав, що досудовим розслідуванням установлено, що в період з 2013 року по 2016 рік злочинною організацією у складі службових осіб ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат, службових осіб “STEUERMANN Investitions und Handelsgesellschaft mbH”, а також групою осіб, які мали контроль над вказаними підприємствами, у тому числі Мартиненком М.В. було вчинено розтрату коштів ДП “СхідГЗК” в розмірі 17,28 млн дол. США шляхом неправомірного укладення та подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП “СхідГЗК” через австрійську компанію-посередника STEUERMANN.

У подальшому вказані кошти перераховано на рахунки компанії STEUERMANN із використанням офшорних компаній “WARGRAVE TRADING LLP” та “DALLAS FUEL SA” керівниками та учасниками злочинної організації обернуто на власну користь.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП