nabu-vidpovilo-na-zvinuvachennya-u-peresliduvanni-reformatoriv

НАБУ відповіло на звинувачення у "переслідуванні" реформаторів

 • 786398 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. У Національному антикорупційному бюро України відреагували на поширення у соціальних мережах та деяких ЗМІ повідомлення про нібито "переслідування" реформаторів. НАБУ пояснило, що спільно з САП досліджувало дії посадовців щодо їх відповідності закону та наголосило, що реформами "не можна прикривати завдання збитків державі", передає УНН.

Деталі

"У соціальних мережах та ЗМІ з’явились повідомлення про нібито «переслідування» реформаторів. Йдеться про підозри ексміністру інфраструктури, колишньому голові правління НАК «Нафтогаз України» і вирок екскерівникові аеропорту «Бориспіль»", - зазначають у НАБУ. 

Правоохоронці повідомили, що колишньому голові правління "Нафтогазу" Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (АП ВАКС) обрала запобіжний захід після того, як дослідила матеріали та визнала висунуту підозру обґрунтованою.

У поясненні йдеться, що після початку розслідування документи щодо ініціювання та виплати премій після перемоги над російським "Газпромом" направили до іноземної юридичної фірми, з якою у "Нафтогазу" були угоди. НАБУ зазначило, що направляло запити про міжнародну правову допомогу, аби витребувати ці документи, однак "безрезультативно".

Правоохоронці зауважують, що після звільнення екскерівника "Нафтогазу" у 2022 році ці документи повернули, НАБУ і САП їх вилучили, опрацювали та за результатами повідомили про підозру.

Окрім цього, бюро прокоментувало підозри ексміністру інфраструктури та вирок екскерівникові аеропорту "Бориспіль", повідомляючи, що щодо останнього суд "сказав своє слово", дослідивши усі докази, надані сторонами обвинувачення і захисту. Щодо решти – розслідування триває.

Цитата

"НАБУ і САП досліджували дії посадовців виключно щодо їх відповідності законам. Ми вітаємо реформи та переконані: ними не можна прикривати порушення закону і завдання збитків державі", - наголосили в бюро.

Нагадаємо

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду призначила колишньому голові правління “Нафтогазу” Андрію Коболєву заставу у понад 229 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП