nahalni-potreby-ukrainy-zelenskyi-podiakuvav-ssha-za-novyi-paket-viiskovoi-dopomohy

"Нагальні потреби України" - Зеленський подякував США за новий пакет військової допомоги

 • 28081 переглядiв

Зеленський подякував США за новий пакет військової допомоги на 300 мільйонів доларів для задоволення нагальних потреб України в артилерії, протитанкових засобах та протиповітряній обороні.

Президент України Володимир Зеленський подякував Президенту США та усьому американському народу за новий пакет військової допомоги на 300 мільйонів доларів. Про це голова держави написав у соцмережі Х, передає УНН.

Я дякую Джо Байдену, його адміністрації, Конгресу та американському народу за пакет військової допомоги в розмірі 300 мільйонів доларів, спрямований на нагальні потреби України в артилерії, протитанковій зброї та протиповітряній обороні

- написав Зеленський. 

Він розповів, що в новий пакет допомоги увійшли 155-мм і 105-мм артилерійські боєприпаси, "Stinger", снаряди для HIMARS, протитанкові комплекси та інше спорядження, яке є "критично важливим на полі бою та для захисту мирних міст та інфраструктури".

"Кожен боєприпас рятує життя українців, які щодня зазнають атак російських окупантів.  Я ціную реалізацію наших домовленостей з президентом Байденом", - вказав голова держави. 

Також він зауважив: Україна очікує, що Конгрес якнайшвидше схвалить додаткову програму, яка допоможе наблизити спільну перемогу.

США оголосили про надання Україні пакету військової допомоги на 300 млн доларів12.03.24, 20:06 • [views_0]