nahliadova-rada-meta-skasuvala-vydalennia-dvokh-video-poviazanykh-z-konfliktom-mizh-izrailem-i-khamas

Наглядова рада Meta скасувала видалення двох відео, пов'язаних з конфліктом між Ізраїлем і ХАМАС

 • 79972 переглядiв

Meta змінила рішення щодо модерації контенту в конфлікті між Ізраїлем та ХАМАСом. Комісія встановила, що два відео були помилково видалені після того, як компанія Meta налаштувала автоматизовані інструменти на більш агресивний контроль за контентом.

Наглядова рада Meta опублікувала своє рішення про публікацію контенту щодо війни Ізраїлю та ХАМАС. Про це пише УНН з посиланням на Engadget.

Деталі

Наглядова рада Meta вперше в історії провела прискорений розгляд і за 12 днів (замість тижнів) прийняла рішення про повернення двох відео, пов'язаних з війною між Ізраїлем і ХАМАС. Рада скасувала початкове рішення компанії про видалення двох матеріалів.

Наглядова рада зазначила, що автоматизація процесів "збільшила ймовірність видалення цінних постів, які інформують світ про людські страждання по обидва боки конфлікту на Близькому Сході".

Для свого першого прискореного розгляду Наглядова рада вирішила дослідити дві конкретні скарги, які користувачі завантажили після атаки ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня та військової кампанії, яку Ізраїль розпочав у відповідь. В одному з відео, розміщеному на Facebook, ізраїльська жінка-заручник благає своїх викрадачів не вбивати її. Інше відео, опубліковане в Instagram, показує наслідки удару по лікарні Аль-Шифа в Газі під час наземного наступу Ізраїлю. На ньому видно загиблих і поранених палестинців, у тому числі дітей.

Ізраїль і ХАМАС готові до перемир'я – джерела Reuters18.12.23, 02:10 • [views_0]

Комісія встановила, що ці два відео були помилково видалені після того, як компанія Meta налаштувала свої автоматизовані інструменти на більш агресивний контроль за контентом після атак мирних жителів Ізраїля 7 жовтня. Наприклад, видалення відео з лікарні Аль-Шифа і відхилення звернення користувача про його відновлення відбулося без втручання людини. Пізніше обидва відео відновили з попереджувальними екранами, на яких зазначалося, що такий контент дозволений з метою висвітлення новин та підвищення обізнаності. Рада висловила занепокоєння, що швидка зміна підходу компанії до модерації може створити враження свавілля і поставити під сумнів її політику.

Meta просять оштрафувати за спробу запровадити платну підписку на Facebook та Instagram29.11.23, 12:02 • [views_0]

Водночас Meta знизила рейтинг контенту, який вона відновила. Вона не рекомендувала їх іншим користувачам Facebook та Instagram навіть після того, як компанія визначила, що вони мали на меті підвищити обізнаність. Деякі користувачі повідомили про те, що були заблоковані в жовтні після того, як розмістили контент про умови життя в Газі.

Анастасія Рябоконь

Технології