nakazala-spaliti-ukrayinski-pidruchniki-z-istoriyi-sbu-povidomila-pro-pidozru-ochilnitsi-minosviti-dnr

Наказала спалити українські підручники з історії: СБУ повідомила про підозру очільниці "міносвіти днр"

 • 662607 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Служба безпеки України повідомила про підозру так званому "міністру освіти і науки днр", яка наказала спалити у Донецьку українські підручники з історії. Про це інформує УНН з посиланням на сторінку СБУ в Telegram.

Деталі

За даними слідчих, зловмисницею є російська громадянка, яка мешкала в Удмуртії, а в липні 2022 року отримала "призначення" до окупаційного органу у захопленій частині Донецької області. Перебуваючи на "посаді", вона організувала знищення в місцевих школах українських підручників і доручила повністю "переписати" навчальну програму з історії України.

Крім цього, "псевдоміністр" змушувала вчителів їздити на "курси переформатування" в росію та відправляла дітей до "таборів" країни-агресора, повідомляє відомство.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили фігурантці про підозру за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. За їх інформацією, наразі зловмисниця перебуває на тимчасово окупованій частині Донецької області.

Нагадаємо

Колишнього голову Служби безпеки України олександра якименка підозрюють в очолюванні каральних органів росії на окупованій частині Херсонської області, йому повідомлено про підозру.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП