namahaiutsia-osiiaty-rozkol-mizh-rehionamy-ukrainy-u-tspd-sprostuvaly-shche-odyn-rosiiskyi-feik-pro-oboronu-kharkiv

"Намагаються посіяти розкол між регіонами України": у ЦПД спростували ще один російський фейк про оборону Харків

 • 54243 переглядiв

росіяни поширюють дезінформацію, щоб посіяти розбрат між Харковом та іншими регіонами України, заявляючи, що Київ нічого не робить для посилення оборони Харкова.

росіяни поширюють провокативні заяви про те, що Київ нібито нічого не робить для захисту Харкова від обстрілів, щоб посіяти розкол між регіонами України. Про це попередили у Центрі протидії дезінформації при РНБО, передає УНН.

Деталі 

Пропагандистські ресурси рф наразі поширюють дезінформацію та маніпулятивні повідомлення, в яких просувається наратив, що буцімто Київ "нічого не робить для захисту Харкова та допомоги харків’янам".

Мовляв, усі ресурси та системи ППО концентруються в Києві для підтримки "чиновників та олігархів", тоді як Харків потерпає від обстрілів і нестачі електроенергії.

Також ru-пропаганда поширює маніпуляції щодо нібито "несправедливого розподілення гуманітарної допомоги між регіонами" та фейки про відсутність виплат мобілізованим

У такий спосіб ворог намагається налаштувати харків’ян проти мешканців інших регіонів України, посіяти серед жителів Харкова недовіру до державної влади, знецінити в очах харків’ян усю підтримку від Києва та інших областей

- пояснили у Центрі протидії дезінформації. 

Нагадаємо

В ДСНС заявили, що росіяни розповсюджують фейкову інформацію нібито від рятувальників про проведення "евакуації" з Харкова через ймовірне оточення російськими загарбниками.