napad-iranu-na-izrail-yak-vidreahuvaly-yes-ta-krainy-yevropy

Напад Ірану на Ізраїль: як відреагували ЄС та країни Європи

 • 27739 переглядiв

Іран здійснив масовану атаку на Ізраїль, використавши близько 300 безпілотників і ракет. Це викликало рішучий осуд з боку ЄС та європейських країн.

Після масованої атаки Ірану на Ізраїль, лідери ЄС та країн Європи рішуче засудили дії країни-агресорки. Усі вони висловили свої засудження та підтримали Ізраїль, повідомляє УНН.

"ЄС рішуче засуджує неприпустимий напад Ірану на Ізраїль.Це безпрецедентна ескалація і серйозна загроза регіональній безпеці" - написав у своєму Х голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель. 

Прокоментувала напад і президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Я рішуче засуджую відвертий і невиправданий напад Ірану на Ізраїль.І я закликаю Іран та його ставлеників негайно припинити ці напади.Тепер усі учасники повинні утримуватися від подальшої ескалації та працювати над відновленням стабільності в регіоні" - написала вона.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок теж засудила дії Ірану.

"Іран обстріляв Ізраїль безпілотниками та ракетами. Ми рішуче засуджуємо поточну атаку, яка може занурити цілий регіон у хаос. Іран та його ставленики повинні негайно припинити це. У ці години наша вся солідарність спрямована на Ізраїль" - прокоментувала Анналена.

Крім того, як повідомили у МЗС ФРН, після масштабної атаки Ірану по Ізраїлю в Берліні в неділю, 14 квітня, відомство скликає кризовий штаб.

Франція теж рішуче засудила атаку Ірану на Ізраїль.

"Зважившись на таку безпрецедентну дію, Іран робить новий крок у своїх дестабілізуючих діях і бере на себе ризик військової ескалації.Франція підтверджує свою прихильність до безпеки Ізраїлю та запевняє його у своїй солідарності" - написав глава МЗС Франції Стефан Сежурне.

Ситуацію прокоментував і прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.

"Ситуація на Близькому Сході зараз не становить прямої загрози для Польщі. Але світ стоїть на межі. Тому польська держава має бути сильною, солідарним суспільством, добре підготовленою армією та стабільною міжнародною позицією. Безпека на першому місці!" - заявив він.

"Рішуче засудити нічні напади Ірану на Ізраїль. Вони є неприйнятними і невиправданими. Немає необхідності в ескалації на Близькому Сході!" - написав президент Литви Гітанас Науседа у Х.

14.04.24, 12:21 • [views_0]

Нагадаємо

Іран запустив близько 300 безпілотників і ракет по Ізраїлю вночі, але ЦАХАЛ стверджує, що збив 99% цілей.

Іран попередив, що його відповідь буде "сильнішою і рішучішою", якщо Ізраїль вживе заходів у відповідь на останні удари іранської армії. 

Сьогодні, 14 квітня, Рада Безпеки ООН збереться на засідання, ініційоване Ізраїлем. Єрусалим буде закликати Радбез ООН засудити напад Ірану на Ізраїль та оголосити Корпус вартових Ісламської революції (КВІР) терористичною організацією.